Blog

Istra i Kvarner – što posjetiti

Preporučamo:

  1. Amfiteatar u Puli
  2. Rovinj
  3. Stari grad Poreč
  4. Eufrazijeva bazilika
  5. Jama Grotta Baredine
  6. Aquapark Istralandia
  7. Nacionalni park Brijuni
  8. Aquapark Aquacolors Poreč
  9. Providenca Tematski Vidikovac
  10. Kuća Rabske Torte

Posljednje dane ljeta najbolje je iskoristiti za uživanje u još uvijek toplom moru i sunčanim danima. Osim zbog dobrog vremena, rujan je savršen mjesec za posjet Primorskoj hrvatskoj i zbog manjih gužvi na plažama i gradovima. Najposjećenije hrvatske turističke regije s razlogom nose naziv perjanice domaćeg turizma. Prekrasna priroda i obilje sadržaja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Kada ste u Istri, s bilo kojim od manjih ili većih Istarskih gradova ne možete pogriješiti. Dobra povezanost omogućuje vam da posjetite pregršt prekrasnih Istarskih lokaliteta, znamenitosti, parkova ili atrakcija. 

Osim povijesnih znamenitosti koje su dio Hrvatske kulturne baštine kao što je najmanji gradić na svijetu – Hum, Eufrazijeva bazilika u Poreču koja se nalazi i na UNESCO-voj listi svjetske baštine ili pak Dvigrad, srednjovjekovni kaštel o čijem postojanju danas svjedoče jedino njegove zidine i bazilika na samom vrhu, Istra obiluje i sadržajima za one željne aktivnog odmora. Aquaparkovi Istralandia i Aquacolors jednako su zabavni za one najmlađe kao i za one malo starije. Oba su parka otvoreni do polovice rujna. 

Svi ljubitelji avanturizma mogu uživati u  Adventure park Sky Fox koji je otvoren svakoga dana od 10 do 18 sati, dok na Motodromu Poreč možete birati između Paintballa, kartinga i quad ture kroz šumu sve do mora. Na dvadesetak minuta od Višnjana nalazi se i Zip line Pazinska jama koji se sastoji od čak 4 linije, dok je za najmlađe zabava zagarantirana u Dinoparku Funtana.

Ako vas zanima astronomija, Višnjan je danas jedno od najproduktivnijih svjetskih istraživačkih centara mapiranja Sunčeva sustava i dio svjetske znanstvene povijesti, a uživati u Višnjanskoj zvjezdarnici možete uz prethodnu najavu na info@astro.hr

Također, jedan dan možete provesti i u predivnom Nacionalnom parku Brijuni. Ulaznice možete kupiti i online

 

Kasno ljeto na Kvarneru također obiluje događanjima, pa tako i dalje do 30. rujna možete uživati u Opatijskom vremeplovu svakog tjedna od ponedjeljka do srijede i uživati u putovanju uzbudljivim trenucima Opatijske gradske prošlosti. Ljubitelji likovne umjetnosti mogu uživati u ekskluzivnoj izložbi “Picasso i Miró: Prijateljstvo sloboda” s preko 140 originalnih radova jednih od najvećih kreativaca 20. stoljeća – Pabla Picassa i Joana Miróa u prostoru Umjetničkog paviljona Juraj Šporer u Opatiji. Sunčane ljetne dane možete započeti i besplatnom jogom u savršenom morskom ambijentu, a zatim nastaviti s aktivnostima u sklopu programa “Aktivno ljeto u Mošćeničkoj Dragi” koji nudi pješačke i biciklističke ture uz vodstvo lokalnih vodiča. 

Osim po prekrasnom krajoliku, ugodnoj klimi, kulturnoj baštini i pregršt događaja – Istra i Kvarner bogati su i u gastro svijetu. Tradicionalna kuhinja i odlična vina ove regije poput Istarske Malvazije i Terana nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Gastro vodič za Istru možete pronaći klikom na ovaj link.

Rovinj

Aquapark Aquacolors Poreč

Nacionalni park Brijuni

Rab

Opatija

Published by BookIT

Tel +385 1 5810 109

book@bookit.hr

© 2023 BookIT – online Travel & Booking Software II All rights reserved

Powered by Informel

Cookie policy