Blog

Što posjetiti u srednjoj Dalmaciji

Preporučamo:

  1. Trogir – stari grad
  2. Katedrala sv. Lovre
  3. Tvrđava Fortica – Hvar
  4. Pakleni otoci
  5. Park Marjan
  6. Split – Dioklecijanova palača
  7. Rafting Omiš
  8. Park prirode Biokovo
  9. Katedrala sv. Jakova
  10. Nacionalni park Krka

Trogir je svojim položajem savršena luka za obilazak cijele centralne Dalmacije, a ako na svojim putovanjima više volite pustiti sidro – i sam će vas Trogir oduševiti svojom ponudom. U okolici ovog grada čija se jezgra nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine nalaze se prekrasne plaže koje ne želite propustiti. Šljunčana plaža Okrug na zapadnoj strani Čiova pružit će vam puno hlada pod borovim krošnjama i pregršt zabavnih sadržaja za cijelu obitelj. Plaže Pantana i Medena također su odličan izbor za obitelji s djecom zbog raznih dodatnih sadržaja, beach barova ali i dovoljno hladovine za mali predah od sunca. Plaža Kava Slatine savršen je odabir za one koji više vole povučene plaže s netaknutom prirodom. 

Osim prekrasnim plažama, Trogir je okružen i bogatom kulturnom baštinom. Katedrala sv. Lovre, Crkva Bl. Djevice Marije, gradska loža i vijećnica te tvrđava Kamerlengo dio su povijesne baštine Trogira koji ne smijete propustiti. 

Trogir je savršeno polazište za jednodnevne izlete u druge gradove Dalmacije. Šibenik, grad bogat kulturnim događanjima kroz cijelo ljeto od Trogira je udaljen 45 minuta vožnje. Aktualna događanja u Šibeniku možete pronaći ovdje. Također, i manji gradovi poput Primoštena i Rogoznice mogli bi vas oduševiti svojom ponudom. U nekom od Primoštenskih restorana možete probati prvoklasno, svjetski poznato crno vino Babić. 

 

Još jedan od bisera Jadrana – Split, grad bogat kulturnim sadržajima, povijesnom baštinom i dom najpoznatije rive na svijetu te najboljeg igrališta za picigin – plaže Bačvice sigurno vas neće razočarati. Dioklecianova palača u Splitu jedan je od simbola grada koji ponosno stoji već više od 1700 godina. U podrumima ove najljepše vikendice na svijetu kako joj Splićani tepaju smjestio se muzej grada Splita – sve o muzeju možete saznati ovdje. Svu čar Splita teško je pretočiti u riječi, no besplatne ture gradom mogle bi vas ostaviti bez daha, a sigurno ćete naučiti i nešto novo. Kada ste u Splitu, savršena je prilika da istražite i okolne otoke kao što su Hvar, Brač, Šolta, Vis ili Korčula koji su sa Splitom dobro povezani trajektnim linijama, a karte za trajekt možete kupiti i online. U centru svita događaja i manifestacija ne manjka, bez obzira na vaše preferencije, u Splitu ćete naći nešto za sebe. Istražite sve manifestacije u gradu ovdje

Za sve željne zabave i adrenalina tu je Karting arena Trogir ili osvježenje možete potražiti uz Rafting Cetina kroz čak 12 kilometara usjeka, vodopada i brzaca rijeke Cetine. Ako volite planinariti, za vas je tu Kozjak s nekoliko pristupačnih pješačkih staza koje će vas nagraditi prekrasnim vidikom na obalu. Neki od vrućih ljetnih dana možete provesti u Nacionalnom parku Krka gdje možete uživati u prekrasnoj prirodi i saznati više o drugoj najstarijoj hidroelektrani na svijetu. Ulaznice za NP Krka možete kupiti unaprijed na ovome linku. Ako sa sobom na putovanje ponesete i planinarsku opremu, Park prirode Biokovo obavezno dodajte na svoju listu mjesta koje morate posjetiti. Ne brinite, do novootvorene skywalk atrakcije možete doći i autom.

Večere možete provesti u restoranima poznatim po gastronomskoj ponudi tipičnoj za ovaj dio Dalmacije pa tako možete uživati u raznim jelima od svježe ribe ili pak trogirskoj pašticadi s njokima u kombinaciji s kvalitetnim dalmatinskim vinima. Za sve željne najboljeg iskustva za njihovo nepce, klikom na link saznat ćete koji su najbolji dalmatinski restorani.

Bogat izbor smještaja u srednjoj Dalmaciji možete pogledati na stranici AdriaticHome na sljedećem linku.

Split – Dioklecianova palača

Nacionalni park Krka

Grad Hvar

Published by BookIT

Tel +385 1 5810 109

book@bookit.hr

© 2023 BookIT – online Travel & Booking Software II All rights reserved

Powered by Informel

Cookie policy