Blog

Produljeni proljetni vikend u Trogiru

Što posjetiti:

  1. Stari grad
  2. katedrala sv. Lovre
  3. Tvrđava Kamerlengo
  4. Karting arena Trogir
  5. Drvenik Veli
  6. Čiovo
  7. Split
  8. Rafting Omiš
  9. Kozjak

Trogir se nalazi u samom srcu Dalmacije što ga čini savršenom polazišnom lokacijom za jednodnevne izlete u susjedne gradove. U samom Trogiru sigurno će vas oduševiti Katedrala sv. Lovre pod zaštitom UNESCO-a, kao i Crkva Bl. Djevice Marije, gradska loža i vijećnica. Tvrđava Kamerlengo još je jedno od zaštićenih kulturnih dobra u Trogiru i također je vrijedi posjetiti. 

Za sve željne zabave i adrenalina tu je Karting arena Trogir ili osvježenje možete potražiti uz Rafting Cetina kroz čak 12 kilometara usjeka, vodopada i brzaca rijeke Cetine. Ako volite planinariti, za vas je tu Kozjak s nekoliko pristupačnih pješačkih staza koje će vas nagraditi prekrasnim vidikom na obalu. 

Trogirski restorani poznati su po gastronomskoj ponudi tipičnoj za ovaj dio Dalmacije pa tako možete uživati u raznim jelima od svježe ribe ili pak trogirskoj pašticadi s njokima u kombinaciji s kvalitetnim dalmatinskim vinima. Više o gastro ponudi Trogira možete saznati na linku.

Na samo nekoliko minuta od Trogira nalazi se otok Čiovo, bogat predivnim plažama i zanimljivom poviješću. Nešto dalje nalazi se otok Drvenik Veliki, savršeno mjesto za odmor i uživanje u netaknutoj prirodi s populacijom od samo 168 stanovnika. 

Published by BookIT

Tel +385 1 5810 109

book@bookit.hr

© 2023 BookIT – online Travel & Booking Software II All rights reserved

Powered by Informel

Cookie policy