Blog

Produljeni proljetni vikend u Šibeniku

Što posjetiti:

  1. Katedrala sv. Jakova / centar grada
  2. Tvrđava sv. Mihovila
  3. Dalmatinsko etno selo
  4. Sokolarski centar
  5. Tvrđava sv. Nikole
  6. NP Krka
  7. Memorijalno igralište Dražen Petrović
  8. NP Kornati
  9. PP Vransko jezero

Šibenik je uvijek dobra ideja! Sa svojom bogatom kulturnom i gastro ponudom kao i prirodnim ljepotama i baštinom, Šibenik je jedan od bisera naše obale. Gastro ponuda Šibenika iznimno je bogata, pa nije ni čudo da se Pelegrini – restoran koji je već treću godinu zaredom proglašen najboljim hrvatskim restoranom i jedan od tri restorana u hrvatskoj s Michelinovom zvjezdicom smjestio upravo tamo. Šibenik je i dom odličnim autohtonim vinima, koja će sigurno oduševiti vaša nepca. Šibensku gastro ponudu možete provjeriti ovdje, a vinarije ovdje.

U centru Šibenika bez daha će vas ostaviti Katedrala sv. Jakova izgrađena od kamena i bez korištenja vezivnog materijala, a na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine nalazi se od 2000. godine. 

Uz prekrasan pogled na Šibenski zaljev i zalazak sunca, 4.6. u Tvrđavi sv. Mihovila možete uživati u koncertu Hladnog piva. Dan kasnije, 5.6. u večernjim satima, na Šibenskoj rivi moći ćete uživati u pidočama i debitu – dagnjama i autohtonoj dalmatinskoj vinskoj sorti bijelog vina. 

Zabavnog sadržaja Šibeniku ne nedostaje pa tako dan možete provesti u Aquaparku Dalmatia ili u tematskom parku Fun Park Biograd.

Zaljubljenici u prirodu mogu uživati u Nacionalnom parku Krka, u obilasku Nacionalnog parka Kornati ili u šetnji kanalom sv. Ante.

Šibenik je pun i sadržaja za sportaše. Biciklisti mogu uživati u čak 2450 kilometara uređenih biciklističkih staza. Šibenik Zipline dugačak čak 1,4 kilometara, mjestimice visok i do 200 metara tu je za sve želje adrenalina. Ako vam to nije dosta uzbuđenja onda je tu za vas i Zrmanja rafting. I naravno, iz Draženovog grada ni jedan košarkaš ne smije otići bez da pogodi koju tricu na Memorijalnom igralištu Dražena Petrovića.

Published by BookIT

Tel +385 1 5810 109

book@bookit.hr

© 2023 BookIT – online Travel & Booking Software II All rights reserved

Powered by Informel

Cookie policy